Behandelmethoden

In Balance Castricum - BehandelmethodenIn Balance acupunctuur Castricum heeft verschillende behandelmethoden. De bekendste vorm is de behandeling met dunne naalden. De naalden blijven enige tijd (minimaal 20 minuten) pijnloos zitten.

Bij andere behandelmethoden wordt er gewerkt met moxibustie, ook wel moxatherapie of moxabranden genoemd. Bij moxibustie wordt warmte-energie naar een zogenaamd acupunctuurpunt geleid, met als doel een tekort aan energie (Qi) op te heffen en de energiestroom te bevorderen. Ook cupping of koppen zetten is een behandelmethode van een acupuncturist. Hierbij wordt er een vacuüm boven de huid van een patiënt gecreëerd  door er verhitte glazen of metalen bollen op te zetten.

Deze therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijzen bekend staat als ‘stagnatie’ te verhelpen. Het wordt gebruikt om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Behandelmethoden zoals cupping wordt gebruikt om pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen.