Onze werkwijze

In Balance Castricum - werkwijzeIn Balance acupunctuur Castricum hanteert de volgende werkwijze:

U kunt, zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak maken. Op de dag van de afspraak wordt u verzocht om vooraf geen koffie te drinken of drop te eten (i.vm. de tongdiagnose).

De eerste behandeling gaat als volgt in zijn werk;

Na een korte kennismaking en uitleg volgt een uitgebreid intakegesprek. Naast vragen over uw klachten komen er ook andere dingen aan bod, zoals uw eetlust, stoelgang, slaappatroon en indien van toepassing het verloop van uw menstruatiecyclus. Ook zaken als uw dagindeling, uw werkzaamheden, voedingsgewoonten, ziektegeschiedenis en ziekte in uw familie komen aan de orde.

Voor het stellen van de juiste diagnose maakt In Balance acupunctuur Castricum – behalve van een vraaggesprek – ook gebruik van de tongdiagnose en de polsdiagnose. Een (kort) lichamelijk onderzoek maakt de diagnose compleet. De diagnose wordt met u gedeeld en er wordt een indicatie gegeven van de vorm van de behandeling, de behandelingsduur, het aantal behandelingen en het verwachte behandelingsresultaat. Wanneer overleg met uw (huis)arts nodig is, wordt dit met u besproken.

De overige werkwijze en behandelmethoden van In Balance acupunctuur Castricum worden op deze pagina vermeld.