Uitleg over acupunctuur

Hieronder volgt een korte uitleg over acupunctuur:
In Balance Castricum - uitleg over acupunctuur

Acupunctuur houdt in dat zeer dunne naalden (acupunctuurnaalden) door uw huid op strategische punten op uw lichaam worden ingebracht. Acupunctuur wordt het meest gebruikt om pijn te behandelen en is belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt steeds vaker gebruikt tegen stress en bevorderd algemeen welzijn.

In een van de oudste leerboeken over geneeskunde (200 tot 300 jaar voor Christus) werd acupunctuur al besproken. Dit boek heet de Nei-Tjing (of Neijing, Boek van de Gele Keizer). In dit boek wordt acupunctuur als mogelijke behandelingsmethode besproken. Tevens staat er in beschreven dat naast acupunctuur behandeling met geneesmiddelen en psychosomatische methoden mogelijk zijn.

De oudste publicatie waarin acupunctuur punten en meridianen worden vermeld door een westerse arts dateert van 1683.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt acupunctuur gezien als een techniek voor het balanceren van de stroom van energie of levenskracht (chi of qi) Er wordt aangenomen dat deze energie door meridianen in je lichaam stroomt. Bij In Balance acupunctuur Castricum worden acupunctuurnaalden in specifieke punten langs deze meridianen gestoken en zal je energiestroom opnieuw in balans komen.

Tevens gebruikt In Balance acupunctuur Castricum deze acupunctuurpunten als plaatsen om zenuwen, spieren en bindweefsel te stimuleren. Wij geloven dat deze stimulatie de natuurlijke pijnstillers van uw lichaam stimuleert.

In Balance acupunctuur Castricum hoopt dat deze uitleg over acupunctuur u heeft geholpen.