Over de therapeut

Mijn naam is Friso Visser (10-06-74). Ik ben getrouwd en heb twee prachtige dochters.

Mijn opleidingsachtergrond is best divers te noemen. Na het volgen van het vwo (1993) heb ik aansluitend hoger beroepsonderwijs in de richting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) gevolgd.  In 1997 behaalde ik het diploma van maatschappelijk werker. In datzelfde jaar ging ik aan het werk bij Reclassering Nederland in Haarlem.

Na een kort uitstapje als intercedent in 2000 ben ik tot op heden werkzaam bij  Reclassering Nederland (Amsterdam). In 2000 heb ik aan de Educatieve Faculteit Amsterdam (EFA) een Montessori PABO opleiding gevolgd. In 2002 rondde ik deze opleiding af. Aansluitend ben ik zes jaar parttime als leerkracht basisonderwijs, naast mijn werkzaamheden als reclasseringswerker, in het basisonderwijs  werkzaam geweest. Van 2008 tot 2010 gaf ik (parttime) les aan de Hogeschool van Amsterdam en stopte ik als leerkracht basisonderwijs. Vanaf 2010 ben ik vier dagen werkzaam bij Reclassering Nederland in Amsterdam.

En toen begon het vlak voor mijn veertigste opnieuw te kriebelen. Ik heb altijd iets met geneeskunde gehad en had zelf inmiddels goede ervaringen met acupunctuur opgedaan. Dat je met een aantal naalden mensen van hun klachten kunt helpen en hun welzijn & gezondheid kan beïnvloeden, daar wilde ik meer vanaf weten. Ik besloot in 2014 met de studie ‘Traditionele Chinese Geneeskunde’ (TCG) te beginnen en kwam in aanraking met de enorme mogelijkheden van acupunctuur. In 2018 rondde ik de studie af. Na een periode waarin ik diverse kennissen, familie, vrienden en onbekenden behandelde en ervaring opdeed, startte ik begin 2020 met de westerse medische basiskennis, een opleiding die vereist is voor acupuncturisten met een niet medische achtergrond die lid willen worden van een beroepsvereniging.  Na ook dit afgerond te hebben en een EHBO en reanimatie cursus te hebben gevolgd, ben ik in augustus 2021 lid geworden van eerder genoemde beroepsvereniging (Zhong).

Ik hoop u spoedig persoonlijk te mogen ontmoeten.